SCHOONHEID, GEZONDHEID EN DUURZAAMHEID IN ÉÉN

Catharine van Everdingen is de drijvende kracht achter Botanical Beauty. Zij richt het bedrijf in 2009 op met een duidelijke visie: wat je niet kunt eten, moet je ook niet op je huid smeren.

In haar zoektocht naar natuurzuivere en biologische verzorgingsproducten vindt ze niets dat voldoet aan haar eisen. Namelijk schoonheid, gezondheid én duurzaamheid verenigd in één verzorgingslijn. Dat is het begin van Botanical Beauty.

Haar inspiratiebron vindt ze in de prachtige kruidentuin op het familielandgoed in de Betuwe, waar zij met haar gezin op de voormalige kloosterboerderij woont. Vandaag de dag is Botanical Beauty nog altijd gevestigd op het landgoed. Elke aankoop draagt bij aan het behoud van het landgoed voor de toekomst.

De producten van Botanical Beauty zijn 100% natuurzuiver, biologisch, dierproefvrij en zonder microplastics. Ook de verpakkingen zijn milieuvriendelijk. Van glazen flessen tot papieren plakband: elke dag een beetje duurzamer.

Schoonheid, gezondheid en duurzaamheid in één

 Bekijk video

100% NATUURZUIVER EN BIOLOGISCH

Wat je op je huid smeert, komt ook in je lichaam terecht. Maar liefst 60% ervan. Dagelijks krijg je ongemerkt rotzooi in je lichaam, omdat in de meeste verzorgingsproducten synthetische stoffen zitten. Kijk maar eens op onze lijst met foute stoffen en……schrik niet!

In onze natuurzuivere producten zitten geen chemische, synthetische stoffen. We werken enkel met natuurlijke ingrediënten, zoals lavendel, eucalyptus, argan en calendula. Alles van de beste kwaliteit én biologisch.

Je kunt namelijk een 100% zuivere amandelolie gebruiken, maar daar heb je niets aan als de amandelen bespoten zijn. Biologisch betekent vrij van gifstoffen en pesticiden. Daarin zijn wij als Nederlands merk uniek. Niet voor niets worden onze producten in een groot aantal beauty salons gebruikt.

MEER WETEN?Lees alles over ons team, de (biologische) productie en onze ingrediënten.

100% natuurzuiver en biologisch

VOOR EEN WERELD ZONDER (MICRO)PLASTIC

De plastic soep. Iedereen heeft er inmiddels van gehoord. Maar wat kunnen we eraan doen?

In ieder geval stoppen met het toevoegen van microplastics aan verzorgingsproducten. Zonder dat je het weet, spoel je dagelijks microplastics door de afvoer. Deze zitten vaak in producten als opvulmiddel.

Totaal onnodig vinden wij.

De organic skin care van Botanical Beauty is dan ook vrij van microplastics. Dat niet alleen: we kiezen ook voor milieuvriendelijke verpakkingen. Zo werken we veel met glazen flessen, kartonnen dozen en zelfs papieren plakband.

100% duurzame verpakkingen die aan al onze voorwaarden voldoen, bestaan helaas nog niet. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven onze ecologische voetafdruk terugdringen. Elke dag weer.

Voor een wereld zonder (micro)plastic

DRAAG BIJ AAN HET BEHOUD VAN HET LANDGOED

Botanical Beauty is gevestigd op het prachtige historische familielandgoed Noordenhoek in de Betuwe. Hier runt de familie ook een ecologische boerderij. Daarnaast vind je er eeuwenoude landschappelijke elementen als meidoornscheerhagen en oude fruitbomen aan de slingerende Appeldijk.

Op het Landgoed wordt hard gewerkt om dit oeroude landschap en de authentieke gebouwen voor de toekomst te behouden. Met elke aankoop draag je bij aan het behoud van al dit moois!