☀️De zon is heerlijk, het zorgt voor aanmaak van vitamine D & geeft je gemoedstoestand een boost!
⛈Maar: zonlicht veroorzaakt ook, rimpels, huidveroudering & pigmentvlekken. Een teveel aan zonlicht zorgt voor vrije radicalen & die zich vervolgens gaan binden aan gezonde cellen. Hierdoor beschadigt je DNA.

Het is dus super belangrijk je dagelijks in te smeren met een goede SPF, meer dan 60% van wat je op je huid smeert komt in je bloedbaan terecht: belangrijk om bewust te kiezen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een chemisch en een natuurlijk filter?

Wat is een chemisch (absorberend) filter?
Oxybenzone, Octinoxate, Octocrylene, Amiloxate, Homosalate zijn voorbeelden van dit soort filters. Deze filters zijn veel in het nieuws geweest en worden in verband gebracht met: allergische reacties, zonneallergie, verstoring van de hormoon balans & verhoging van de kans van borstkanker. Deze stoffen kunnen niet alleen koraal doden maar zijn ook zeer schadelijk voor dieren en het milieu. Deze chemische uv-filters zijn vanaf afgelopen januari VERBODEN geworden op onder andere: Hawaii, Bonaire, Key west, en de Marshall Eilanden. Dan hebben we het nog niet gehad over alle toegevoegde parfum microplastics & conserveermiddelen die in deze producten zitten. Vaak ook hoe hoger de factor hoe chemischer het product. Dit trekt in de huid & beschermt pas na 15-30 minuten na opbrengen.

Wat is een fysisch/mineraal (weerkaatsend) filter?
Zink oxide, titaniumdioxide zijn voorbeelden van fysische/minerale filters. Dit weerkaatst UV-stralen & beschermt de huid onmiddellijk tegen UV-stralen. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de extreem gevoelige huid. Let wel op dat deze producten zonder nano deeltjes zijn. Natuurlijke filters zijn beter voor huid & milieu, langer houdbaar (dus je hoeft het ook niet weg te gooien na 1 zomer). Hierdoor treedt er veel minder vaak zonneallergie & bultjes van de zon op.

 

✅♻️Flawless By Merel kiest uitsluitend voor natuurlijke & fysische filters zonder nano deeltjes! Die veilig zijn voor huid, mens & milieu. Deze producten laten geen witte waas achter en zijn er bijvoorbeeld ook specifiek voor het gezicht. Sluit je huid dus niet af met chemische filters Kies daarom voor natuurzuivere suncare producten! ☀️ Weet wat je smeert!

 

Al onze producten vindt je hier!

https://flawlessbymerel.nl/product-categorie/zon-producten/

Wil je graag tips of advies? Wij helpen je graag!